I går kväll så var det dock mindre experimentellt. Vi drack denna kabinett som aperitif och till en laxbakelse med rom och dill garnityr. Doften är sommarfrisk och bjuder på mineral - vi får associationer av bastustenar - begynnande petroleum, honung, inlagda päron och tropisk frukt. I munnen en viss honungssötma och en underbar syra som balanserar sötman i vinet och säkerställer att helheten blir i högsta grad angenäm. Dag två är vinet fortfarande på tårna och ger samma stimuli som igår, men nu med mer drag åt syrliga gröna äpplen. Inte stort kanske, men fantastiskt gott
Winegut Von Hövel, denna Moselproducent håller till i byn Oberemmel och vinet kommer från den egna vingården Oberemmeler Hütte. Vinet är naturligt gäst och klarnat. Mer info via länk i denna posts titel. Vinet är köpt hos Erik Sörensen i Köpenhamn. Finns fortfarande på hyllan för 120 Dkr.
Tråkigt med defekt vin. Annars ser det ut som vi ligger lika i smakpaletten här, det är ju inte svårt att tycka om Barolo. Kanske får lov att börja köpa av Carlo.
SvaraRaderaHej Micke - vi kan kanske samordna någon beställning framöver. Låt oss spåna lite på Onsdag.
SvaraRadera