lördag 8 januari 2011

Côtes du Rhône Villages 2007, Cuvée du Vatican

Åter på landbacken. MM råsteker potatis och grillar entrecote som tillsammans med bea och en enkel tomat och ruccolasallad blir fredagsmiddag. En tänkt Hermitage Marquise de la Tourette 2006 från Delas visar sig vara korkad. Suck! Fram åker då som räddare i nöden en flaska CdRV 2007 från Cuvée du Vatican. Fortfarande källarsval ger den omedelbar utdelning. Härlig doft av mörk frukt, röda bär, garrigue, lakrits och lite vitpeppar. Efter liten vila och med stigande temperatur adderas lite chark och torkade fikon till intrycken. I munnen upplever vi vinet nu som lite rundare, lite fylligare än sist men har fortfarande kvar sin höga charmfaktor och triggar lätt igång smaklökarna och är inte på något sätt svår att svälja..Den är försvinnande god. Ni kan historien bakom, jag tror detta är ett av de mest bloggade vinerna de senaste åren, men här kommer en kort summering: Bristly, 109 kr, brakfynd, gott! (2009:an finns nu till samma pris, också det väldigt bra, men 2007 verkar varit the år för CdR)2 kommentarer:

  1. Skönt med fast mark under fötterna igen ! Bra att det finns trygga, säkra kort att plocka fram även på den vinmässiga fronten.

    SvaraRadera
  2. Hej Ingvar, helt rätt! Borta bra men hemma bäst - gäller också i vinsammanhang. Och här är vi definitivt på hemmaplan. Lite trygghet finns kvar i skafferiet, men det börjar sina.

    SvaraRadera