tisdag 30 november 2010

Faugères 2005, Domaine Leon Barral


Gräsänkling, ensam och övergiven i husen som ett litet knytt. Vem kan trösta bättre än Didier Barral i form av en Faugère 2005:a? Favoriter på rad den senaste tiden, men vinvalet känns rätt i kväll till MM's eminenta köttsoppa.

Det här är så suveränt gott! Faugère har funnits med på varenda 10-i-top lista sedan den dag vi genom Finare Vinares försorg fick tips om Barral och hans viner. Jag tycker det förresten är på sin plats med ett tack till F&V som tjänat som en ledfyr i vår jakt på kunskap och upplevelser bland vinets grynnor och skär. Mycket har vi lärt och tagit till oss av er kunskap och era tips. Tackar! 

Faugère 2005 håller stilen tycker jag. Still going strong. Har läst att den börjar falla ur, men det tycker inte jag. Den här flaskan har en härlig syra, bra struktur och en fenomenal symfoni av dofter och smaker, som vanligt. Främst förknippar jag detta vin med röda mogna äpplen, äppelmust, knallpulver, salmiakbalkar lite viol, örter och rosenblad. Möjligen har någon doppat en cykelslang i det hela, en liten gummiton finns där också. Harmoni, lycka och ytterst njutbart.

Hm, jag kom att tänka på ännu en bloggare, smakabra, som tydligen haft otur med konstant dåliga flaskor från just Barral, något som även vi råkat ut för då vinet inte har hanterats på rätt sätt och med rätt temperatur. Detta då Barral's viner nästan inte innehåller något svavel. Har jag tid så kommer jag förbi med denna flaskan Micke så du får prova ett felfritt exemplar. Dock inte Jadis, men ändå (Jadis kan vi prova vid ett senare tillfälle, om du vågar:-). 

2 kommentarer:

  1. Hej Tryggve,
    jag har skrivit av Barrals viner helt från inköpslistan, av tidigare upplevelser. Kan du vara den som "frälser" mig? ;)

    SvaraRadera
  2. Hej Micke, vi ser fram mot det tillfället. Vi skall nog få över dig till de upplystas skara..:-)

    SvaraRadera