söndag 21 november 2010

Côtes du Roussillon Castell Vell 2005, Domaine Singla ...och mer kork.

Första flaskan är klart och tydligt korkskadad. Är vi inne i ett korkstim, vad är det som händer? Andra flaskan, som tur är, frisk, fräsch och suverän!
Färgen oklart mörkt svartröd lila. Sug på den Bengt Grive. Doften är härligt komplex, men också rakt på sak och no nonsens. 90% Syrah och 10% Grenache levererar en kaskad av kryddor och örter som lagerblad, svartpeppar, mynta och mycket mer. Choklad och några salta fiskar finns här också. Vinet har en struktur om vi gillar, bra syror och tjänstvilliga tanniner som tar hand om den fylliga smaken och stadgar upp. En lång eftersmak hänger kvar en stund och ger valuta för pengarna.
För någon månad sedan ställde vi en Castell Vell 2006 mot Delas Hermitage Marquise de la Tourette 2006. Inget ont om Delas Marquise de la Tourette, det är ett rekorderligt och gott vin, men i denna provning upplevdes vinet som en storlek mindre vid sidan av Castell Vell. Castell Vell är en klar favorit, och ju mer vi provar desto bättre tycker vi den är. Ytterligare en höjdare ur Viniks sortiment a 210 kr. 2007 och 2008 är de årgångar som går nu..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar