söndag 6 februari 2011

Gribouille 2008, Domaine Rivaton

Efter att under helgen försökt blidka obstinata lagringsobjekt utan större framgång så vänder vi oss i kväll till en given favorit som troget levererar njutning på beställning. Vi har tidigare skrivit om Gribouille 2007 och i kväll är det dags för 2008:an. 


Liksom tidigare använder man 70% carignan, 15% grenache och 15% syrah från gamla stockar. Åldern ligger mellan 85 och 100 år. Odling och framställning enligt helt naturliga metoder. Vinet får växa upp i betongttankar under 24 månader och sedan ytterligare 24 månader på flaska. 
Färgen är mörkt ogenomträngligt rödlila. Doften är underbart bonnig, fruktig och packad med örter som salvia och mynta. Här finns den även den "funkiga" äppelsmusten, blod, lakrits och mosade bär. Med tiden kommer även ett animaliskt inslag. Härlig slank och med fin syra så är den ett underbart komplement till mat men fungerar även att njuta bra rakt upp och ned. Vinik säljer för 195 kr. 

2 kommentarer:

  1. Härlig beskrivning, det här kan vara nåt för mig. :)

    SvaraRadera
  2. Micke - japp, jag tror du skulle gilla denna. Jag måste nu fylla på förrådet och ett Vinik inköp lurar runt hörnet. Vi kan väl synka om du har liknande planer.

    SvaraRadera